top of page
Search
  • minafredborg

Se, ser, har sett

Updated: Feb 18, 2023

MB Gallery, Bærum, 27. august - 6. september 2022.


Utstillingen ble vist i Marte Bjørndals Galleri MB Gallery på Grini Mølle i Bærum. Tusen takk til Bjørndal som ga meg denne muligheten, og takk til alle som kom på utstillingen.


I utstillingen Se, ser, har sett, har jeg tatt utgangspunkt i det jeg ser, har sett og ikke ser. Det er et blikk vendt utover og innover, som ser bakover og fremover.

Det hender jeg våkner midt i en drøm, men i det jeg våkner mister drømmen sin form og uttrykk. Jeg sitter igjen med en fornemmelse av at noe betydningsfullt allerede har forlatt meg.


Å glemme en drøm føles som å miste noe konkret som jeg nettopp hadde. Som om jeg står ved et stup med en ball i hånden. Drømmen er ballen, og jeg betrakter den, men i det jeg våkner har jeg allerede sluppet ballen. Den er ute av synsfeltet mitt, alt som er igjen er følelsen av tyngden den hadde da den fortsatt lå i hånden min. Men hvordan kan jeg visualisere denne ballen som jeg ikke lenger husker hvordan ser ut? Hvordan kan jeg male noe som tilhører underbevisstheten, noe som jeg vet jeg har «sett», men som jeg ikke lenger ser?

Ved å kombinere abstrakt maleri med realisme, tekst og geometri, blir bildene i Se, ser, har sett en slags representasjon av hvordan jeg drømmer, mitt møte med min underbevissthet.

I utstillingen er det også noen bilder som i større grad omhandler mitt samfunnsengasjement, med fokus på objektiviseringen og utnyttelsen av kvinnen i pornoindustrien.

Mina Stokke


47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page